kamers riad aicha marrakech

Alle kamers hebben airco en een afzuiging boven het toilet. De badkamers zijn compleet en de kamers zijn ruim voor Marokkaanse begrippen. Maar het leven in een riad speelt zich vooral af in de patio, de salon enz. Op de kamers en in de salon wordt niet gerookt.

 

   

Kamer  1. ”Bab Aïlen”

Dit  is de eerste kamer op de begane grond. Het is een ruime kamer. De zachte rode kleuren in deze kamer doen denken aan de rode stad, zoals  Marrakech genoemd wordt. Verder creëren de grijstinten in het verschillende Marokkaanse stucwerk de kamer een intieme sfeer. De vloer is gemaakt van cement met een marmermengsel en tadelakt. Er staat een vast bed in voor twee personen. Er kunnen nog een of twee eenpersoonsbedden bijgezet worden.

 

 

Kamer  2. ”Mellah”

Deze kamer ligt op de begane grond, naast de salon. Er staat een tweepersoonsbed in, dat van elkaar afgezet kan worden. De hoofdkleur is oker. Okers zijn zachte, natuurlijke kleuren, die men buiten Marrakech kan vinden: van bruin en geel tot rood. Deze zachte kleuren vinden we terug in de materialen: tadelakt, stucco of tegels. De douche is geïnspireerd op een douche die door Berbers werd en wordt gebruikt.

 

Kamer  3.  ”Bab Doukala”  

Dit is een kamer op de eerste verdieping, met de hoofdkleur blauw. Deze kamer, met de naam Bab Doukala, heeft behalve twee ramen naar de patio, nog een derde raam naar de buitenkant. Dat is heel apart: een Marokkaans huis (riad) is een naar-binnen-gekeerd huis en heeft geen ramen naar buiten. Het is dan ook een "blind" raam. Er staat een vast bed in, maar er kunnen nog een of twee eenpersoonsbedden bijgezet worden. De badkamer is van Marokkaans marmer en de vloer van de badkamer is een combinatie van cementgeperste tegels en geglazuurde steentjes. Een dubbele boog boven het bed met indirecte verlichting, maakt van deze kamer een romantische ruimte!

 

Kamer 4. “Gueliz”

Dit is een bruingetinte kamer op de eerste verdieping, waar zowel in de vloer als in de wanden veel steentjes verwerkt zijn. De prijs van de kamer valt in de categorie gemiddeld. Deze kamer heeft een tweepersoonsbed dat gescheiden kan worden. Er kunnen nog een of twee eenpersoonsbedden bijgezet worden. De vloer van de badkamer is van granito met motief. De vloer van de kamer is gedeeltelijk cement met marmerschaafsel, tadelakt en kleurtinten.

 

Kamer 5. “Palmeraie”

Deze kamer, met een witte hoofdkleur, ligt ook op de eerste verdieping. Het is een grote kamer, en suite. De badkamer is ruim en heeft een romantische “dubbeldouche”. De vloer is van marmer, terwijl de kamer gelegd is met een mozaïek van geglazuurde en naturel steentjes. Er staat een vast tweepersoonsbed, maar  er kunnen nog een of twee eenpersoonsbedden bijgezet worden. Het is een kamer met lichte kleuren, waardoor hij nog ruimtelijker lijkt. De verlichting rond het bed is idyllisch.

 

Kamer 6. “Medina”

Deze kamer, met de hoofdkleur groen, ligt ook op de eerste verdieping. Er staat een tweepersoonsbed in. Het is een hemelbed dat van deze kamer een romantische ruimte maakt. De vloer is van geperste tegels en het motief geeft een moderne “look”. De badkamer heeft een dubbele wastafel en een verrassende Berbische douche: “Beldi” zou men hier zeggen.

 

Kamer 7. “Koutoubia”

Deze kamer ligt op het dakterras en heeft eigenlijk nog een paar extra’s n.l. een openhaard, tv en een keukentje. Het heeft een mozaïek vloer met handgemaakte tegeltjes.  Je bent hier vanuit je kamer direct buiten op het dakterras, het geeft je een vrij gevoel. De badkamer heeft een mooie traditionele spiegel en wasbak met ingelegde gehakte stukjes tegel (pisier).