locatie riad aicha marrakech

Riad Aïcha ligt in het oosten van de Medina. Dit is het oudste deel van Marrakech. Hier, langs de rivier Issil, was een vroege Berbernederzetting. 
In dit volkse deel van de stad zijn nog niet veel toeristen, terwijl je toch in een kwartier naar het grote plein, Jamnaa el-Fna, loopt. Ook de musea en andere culturele bezienswaardigheden zijn dichtbij. Buiten de stad is de taxi een erg gemakkelijk vervoermiddel. Vanaf het vliegveld is het mogelijk om de bus te nemen naar het plein en daarna naar de riad te lopen, richting bab Ailen.

 

 
Maar met koffers is dat een flinke wandeling. U kunt zelf een taxi regelen of u kunt van onze dienst gebruik maken. Dan staat er een taxi klaar terwijl u uit het vliegtuig stapt. De chauffeur brengt u dan naar de riad (15 euro). U kunt ook zelf vervoer regelen. Het gemakkelijkste is dan om een taxi te nemen naar Bab Aïlen. Met een beetje handelen komt u uit op 100 dirham. Hier kan men dan van een van de vele handkarren gebruik maken om uw koffers te laten dragen, terwijl  men u naar de riad brengt. U betaalt 20 Drh voor deze dienst. U kunt ook bellen naar de riad, wij komen u dan halen.

Of u zoekt zelf de straat: als u de Medina inloopt (vanaf Bab Ailen) gaat u linksaf achter de moskee langs, vervolgens neemt u de tweede straat rechts (Trek: Boutouil). Hier neemt u het derde straatje (derb: Yamna Bouzid), het huisnummer is 204.
Riad Aicha, Marrakech

 

Bab Aïlen
Boutouil, Yamna Bouzid 204
Marrakech
Mob: 00212(0)6 40 43 19 29
Vast:  00212(0)5 24 38 39 99
info@ryadaicha.com
GPS: 31.37.41’ N  7.58.29 W
.13

Riad Aicha, Marrakech

Om je alvast te verlekkeren op het mooie Marrakesch en Marokko, zijn hier een paar video’s die onze gasten maakten:

       

Bert maakte “Riad Aïcha – Marrakech” :

 

Naar centrum Marrakech (Riad Aïcha) :

 
     
Bert: de jaarwisseling in Riad Aicha:   Riad Aicha - Marrakech van Donald:
 
     
Susie Harisson:   Victor en Christine Roemenië, Desert Storm, Rondreis en Riad Aicha » :