locatie riad aicha marrakech

Riad Aïcha ligt in het oosten van de Medina. Dit is het oudste deel van Marrakech. Hier, langs de rivier Issil, was een vroege Berbernederzetting. 
In dit volkse deel van de stad zijn nog niet veel toeristen, terwijl je toch in een kwartier naar het grote plein, Jamnaa el-Fna, loopt. Ook de musea en andere culturele bezienswaardigheden zijn dichtbij. Buiten de stad is de taxi een erg gemakkelijk vervoermiddel. Vanaf het vliegveld is het mogelijk om de bus te nemen naar het plein en daarna naar de riad te lopen, richting bab Ailen.

 

 
Maar met koffers is dat een flinke wandeling. U kunt zelf een taxi regelen of u kunt van onze dienst gebruik maken. Dan staat er een taxi klaar terwijl u uit het vliegtuig stapt. De chauffeur brengt u dan naar de riad (15 euro). U kunt ook zelf vervoer regelen. Het gemakkelijkste is dan om een taxi te nemen naar Bab Aïlen. Met een beetje handelen komt u uit op 100 dirham. Hier kan men dan van een van de vele handkarren gebruik maken om uw koffers te laten dragen, terwijl  men u naar de riad brengt. U betaalt 20 Drh voor deze dienst. U kunt ook bellen naar de riad, wij komen u dan halen.

Of u zoekt zelf de straat: als u de Medina inloopt (vanaf Bab Ailen) gaat u linksaf achter de moskee langs, vervolgens neemt u de tweede straat rechts (Trek: Boutouil). Hier neemt u het derde straatje (derb: Yamna Bouzid), het huisnummer is 204.
Riad Aicha, Marrakech

 

Bab Aïlen
Boutouil, Yamna Bouzid 204
Marrakech
Mob: 00212(0)6 40 43 19 29
Vast:  00212(0)5 24 38 39 99
info@ryadaicha.com
GPS: 31.37.41’ N  7.58.29 W
.13

Riad Aicha, Marrakech

Om je alvast te kunnen verlekkeren op het mooie Marrakesch en Marokko, zijn hier een paar video’s die onze gasten maakten:

       

Bert maakte “Riad Aïcha – Marrakech” :

 

Naar centrum Marrakech (Riad Aïcha) :

 
     
Bert: de jaarwisseling in Riad Aicha:   Riad Aicha - Marrakech van Donald:
 
     
Susie Harisson:   Victor en Christine Roemenië, Desert Storm, Rondreis en Riad Aicha » :
 
     

Op You Tube staan talloze interessante video's over Marokko en Marrakech. We zochten er een paar uit om je voor tebereiden op een leuke en verrassende vakantie in Marrakech. Alle video's zijn van recente datum en in het Engels.

Ga je voor het eerst, dan moet je deze zeker zien: van happy-landing tot de vlucht terug! Deze video duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt de advertentie overslaan!

    1.  https://youtu.be/N0rQMUx_NJA

 

Handige tips voor als je voor het eerst naar Marrakech gaat, systeemmatisch uitgelegd in 15 punten. Gemaakt door Marrakesh Travel Guide.Tijdsduur 18.33.

    2.  https://www.youtube.com/watch?v=WqltvGvZv90

 

De 10 belangrijkste bezienswaardigheden op een rijtje. Met een duur van 7:17. Advertentie overslaan.    

    3.  https://www.youtube.com/watch?v=orc0FZUlxbg

 

Een leuke video ingezoemd op het rijke voedsel langs de straat, Street-food. Tijd 16:39. Klik hier de advertentie weg!

    4.  https://www.youtube.com/watch?v=xYeQtO3cFgg

 

Een humoristische video van 10 dingen die je beter niet kan doen als je in marokko/Marrakech bent. Duur 15 minuten.

    5.  https://youtu.be/DI35FJApFgw