Riad Aïcha Marrakech

Riad Aïcha ligt in het oosten van de medina, een kwartier lopen van het grote plein Jamaa-el-Fna. Het is het oudste deel van Marrakech en heeft zijn authenticiteit nog bewaard. Bab Aïlen, voor het eerst beschreven in 1130, is de toegangspoort door de grote stadsmuur naar de Medina. Boutouil is de straat, waar het leven nog is als pakweg honderd jaar geleden. Als je Riad Aicha binnenloopt valt de hectiek van de stad van je af. Hier ben je in een moderne maar ook traditionele riad. Een oase van rust en sereniteit. Ons team streeft ernaar de gastvrijheid en behulpzaamheid van de bewoners van het mooie land Marokko na te volgen.
Er zijn twee kamers op de begane grond. Verder zijn hier ook de salon met openhaard en bibliotheek, de patio, een verwarmde zwempool (behalve december en januari) en de keuken. De eerste verdieping telt 4 kamers. Op het dakterras staat een Berbertent en er is een hammam met garderobe voor maximaal 4 personen. Verder is er een ruim boven- en een beneden dakterras om te genieten van de Marokkaanse zon, die hier bijna altijd schijnt. Op dit terras is ook een speciale zonnekamer. Alle kamers hebben airco en een ventilatiesysteem in de badkamers.

 

Het ontbijt, inbegrepen bij de kamerprijs, kan eventueel op het dakterras of in de Berbertent geserveerd worden. Een diner met drie gangen (Marokkaanse keuken), in de patio of salon gebruikt worden. De hammam is vanaf 4 uur ’s middags open en kan per 30 minuten voor een heerlijke scrub gereserveerd worden. Hiervoor, of ook andere extra’s (champagne op het dakterras, massage enz.)  gelden aparte tarieven.
Vanuit de riad kunt u de bijzondere stad Marrakech ontdekken. Ook kunt u vanuit de riad zelf een- of meerdaagse excursies maken. Wij kunnen u daarbij, uit een ruime selectie, van dienst zijn. Zo zijn er eendaagse tochten: naar Essaouira, Ouarzazate, de waterval d’Ouzoud, valei van l’Ourika, enz. En meerdaagse tochten naar de woestijn van Zagora en Merzouga.
In de riad is WIFI en een draadloze printer kosteloos beschikbaar.
Het warme water voor de douches, hammam e.d. wordt verkregen door zonnepanelen.

Wij zetten ons in voor een speciaal meisjesschoolinternaat: www.efamorocco.org en een kindertehuis voor kansarme kinderen www.centrefiersetforts.com
De fooien aan de beheerder gaan in de pot voor deze fondsen.